Κερασέλαιο (Cherry Kernel Oil)

Το Κερασέλαιο (Cherry Kernel Oil), προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη των κουκουτσιών του φυτού Prunus Avium, της κοινής Κερασιάς. Είναι ένα ελαφρύ και θρεπτικό έλαιο που λειτουργεί καλά σε μια μεγάλη ποικιλία καλλυντικών προϊόντων, ενώ αποτελεί και ιδανικό λάδι φορέα στην αρωματοθεραπεία.
Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες , τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε) και βιταμίνη Α. Διαθέτει παρόμοιες ιδιότητες με το Βερυκοκέλαιο και το Αμυγδαλέλαιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα σταθερό, μαλακτικό συστατικό στην παραγωγή χειροποίητων σαπουνιών.
Όταν χρησιμοποιείται ως καλλυντικό ενυδατώνει και μαλακώνει την επιδερμίδα, ενώ λόγω της λεπτής του υφής απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.
Επιπλέον, θεωρείται καλός απορροφητής της υπεριώδους ακτινοβολίας και μπορεί να προστεθεί σε διάφορα προϊόντα αντηλιακής προστασίας. Ενώ, είναι κατάλληλο και ως προϊόν απολέπισης, ιδιαίτερα όταν αναμιγνύεται με κόκκους από κουκούτσια βερίκοκου και ελιάς.