Δαμασκηνέλαιο (Plum Kernel Oil)

Το Δαμασκηνέλαιο (Plum Kernel Oil) προέρχεται με ψυχρή έκθλιψη από τους σπόρους των καρπών του φυτού Prunus Domestica, της κοινής Δαμασκηνιάς. Πρόκειται για ένα σχετικά καινούριο λάδι που κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προσοχή για τον ιδιαίτερο ρόλο του στην κοσμετολογία.
Το λάδι διαθέτει ελαφριά υφή και λεπτό, γλυκόξινο φρουτώδες άρωμα με νότες πικραμύγδαλου, ενώ απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.  
Περιέχει μεγάλες ποσότητες ελαϊκού και λινολεϊκού οξέος, καθώς και βιταμινών Α και Ε, με αποτέλεσμα να θρέφει, να μαλακώνει και να ενυδατώνει βαθιά την ώριμη και ξηρή επιδερμίδα, βελτιώνοντας αισθητά την ελαστικότητα του δέρματος.
Είναι ιδανικό για την ενυδάτωση που προσφέρει και λέγεται πως μαλακώνει ιδιαίτερα τα ξηρά και αφυδατωμένα χείλη, λειαίνοντας τη σκασμένη επιφάνεια και προσθέτοντας απαλότητα και όγκο. Επιπλέον, όταν προστίθεται σε σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης των μαλλιών, προσθέτει λάμψη και μαλακώνει τη τρίχα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.
Χρησιμοποιείται σε κρέμες προσώπου, κρέμες σώματος, lip balms, σαμπουάν, σπρέι μαλλιών, καθώς και σε χειροποίητα αρωματικά σαπούνια, στα οποία δεν χρειάζονται πρόσθετα αρώματα, καθώς η ιδιαίτερη μυρωδιά του Δαμασκηνέλαιου τα αρωματίζει φυσικά.