Λάδι Αρνικας (Arnica Oil)

Το Λάδι Αρνικας (Arnica Oil) προκύπτει από την επεξεργασία του φυτού Arnica Montana, που είναι ενδημικό στην Ευρώπη και αναπτύσσεται ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές.
Πρόκειται για έλαιο γνωστό για τη χρήση του στη φυσικοθεραπεία, καθώς ανακουφίζει μυοσκελετικούς και ρευματικούς πόνους. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά διαστρέμματα, μώλωπες, οιδήματα και πρηξίματα από κατάγματα, ενώ από κλινικές μελέτες διαπιστώθηκε πως μπορεί να συντελέσει στη ανακούφιση των πόνων της οστεοαρθρίτιδας. Οι ειδικοί στην ομοιοπαθητική συστήνουν το έλαιο Αρνικας μετά από τοκετό, ατυχήματα, χειρουργικές επεμβάσεις συμπεριλαμβανομένων των οδοντιατρικών κ.α. 
Επίσης, χρησιμοποιείται σε αρώματα και διάφορα καλλυντικά προϊόντα, όπως αλοιφές αντιμετώπισης μυϊκών πόνων, προϊόντα κατά της πιτυρίδας και της τριχόπτωσης. Ακόμη, αντιμετωπίζει πρηξίματα και πόνους από τσιμπήματα εντόμων, ενώ συνίσταται και σε περιπτώσεις ερεθισμένων ούλων και ουλίτιδας. 
Δεν εφαρμόζεται σε ανοιχτές πληγές, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό. 

 Λάδι Μασάζ
Προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε 10ml λάδι άρνικας και απλώστε σε όλο το σώμα μετά το ντουζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις έως ότου απορροφηθεί τελείως.
Η χρήση του θεωρείται ιδανική σε περιπτώσεις σωματικής κόπωσης ή έντονης άσκησης.