Λάδι Αμαμελίδας

Το έλαιο της Αμαμελίδας, επίσης γνωστό ως Witch Hazel, προέρχεται από το φλοιό και τα άνθη του φυτού Ηamamelis Virginiana και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τα οφέλη του στην υγεία, αλλά και για τις εφαρμογές του στη καλλυντική βιομηχανία.
Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις φλεβίτιδας και κατεστραμμένων αιμοφόρων αγγείων, καθώς έχει την ιδιότητα να βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος. Θεωρείται φυσικό στυπτικό και έχει την ικανότητα να απομακρύνει την υπερβολική λιπαρότητα που συρρικνώνεται κάτω από τους πόρους του δέρματος.
Μειώνει τους ερεθισμούς και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αμυχές, κοψίματα, μελανιές και εκδορές, αλλά και μετά το ξύρισμα, καθώς καταπραΰνει τις κοκκινίλες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των ατελειών στο πρόσωπο, όπως κηλίδες και συσσώρευση σμήγματος στους πόρους, καθώς και για τη μείωση του πρηξίματος αποκαθιστώντας τον αποχρωματισμό κάτω και γύρω από τα μάτια.
Αποτελεί ασπίδα προστασίας απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία και σε συνδυασμό με Αλόη αντιμετωπίζει τα ηλιακά εγκαύματα αποτρέποντας το ξεφλούδισμα, ενώ παράλληλα ανακουφίζει τους ερεθισμούς και το κνησμό από τα τσιμπήματα εντόμων. Είναι επίσης, κατάλληλο για τη βρεφική περιποίηση και για την αντιμετώπιση των εξανθημάτων που δημιουργεί η πάνα, ενώ παράλληλα θεωρείται πως ανακουφίζει τις ερεθισμένες αιμορροΐδες.