Φτιάξτε σπιτικό Αφρόλουτρο

Ιδανικό  για μετά το γυμναστήριο!
Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από ένα ζεστό αρωματικό ντους, που θα χαλαρώσει τους σφιγμένους και κουρασμένους μυς μετά το γυμναστήριο, ενώ παράλληλα θα διώξει την υπερένταση ηρεμώντας σώμα και νου. Χρησιμοποιήστε αγνά υλικά, όπως πράσινο σαπούνι ελιάς, Αλόη για ενυδάτωση, λάδι Αρνικας για χαλάρωση του μυοσκελετικού συστήματος, καθώς και αρωματικά αιθέρια έλαια με εξισορροπητική, ηρεμιστική και αντιμικροβιακή δράση, όπως Λεβάντα και Μανταρίνι. Επιλέξτε κατά προτίμηση ένα πλαστικό μπουκάλι για να μπορείτε εάν θέλετε να το μεταφέρετε εύκολα στη τσάντα σας. 
Θα χρειαστείτε
• 1 κούπα τριμμένο Πράσινο Σαπούνι Ελιάς 
• 1½ κούπα αποσταγμένο Νερό (αλλιώς θα χρειαστεί πρώτα βράσιμο) 
• 1 κουταλιά της σούπας τζελ Αλόης 
• 2 κουταλιές της σούπας λάδι Αρνικας 
• 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο Λεβάντας 
• 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Μανταρινιού 
Παρασκευή
Ζεσταίνετε ελαφρώς το νερό και ρίχνετε μέσα το σαπούνι ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Επειδή θα χρειαστούν κάποιες ώρες για να διαλυθεί εντελώς το σαπούνι, μπορείτε εναλλακτικά να κάνετε αυτή την προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ. Το υγρό σαπούνι σας θα είναι έτοιμο για να προσθέσετε τα υπόλοιπα έλαια, όταν θα αποκτήσει τη μορφή παχύρευστου τζελ. Σε περίπτωση που γίνει πυκνότερο και δεν ανακατεύετε εύκολα με το σύρμα, αραιώστε με λίγο επιπλέον νερό, έως ότου αποκτήσει υφή παρόμοια με κρεμοσάπουνου. 
Γενικότερα η αναλογία σαπουνιού και νερού για να παρασκευάσουμε υγρά σαπούνια, όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν, κρεμοσάπουνα κ.α., είναι περίπου ένα (1) μέρος τριμμένου σαπουνιού με ενάμιση (1½) μέρος νερού ή άλλου υγρού. Ωστόσο είναι πάντα προτιμότερο να κρατάτε λίγο νερό, ειδικά εάν δοκιμάζετε μια συνταγή για πρώτη φορά και ιδιαίτερα όταν σκοπεύετε να προσθέσετε έλαια ή άλλα υλικά σε υγρή μορφή, ενώ μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε ελεγχόμενα νερό έως ότου το σαπούνι σας αποκτήσει την υφή που επιθυμείτε. Αφού ετοιμάσετε το υγρό σαπούνι προσθέτετε την αλόη και το λάδι άρνικας ανακατεύοντας πολύ καλά και σταδιακά τα αιθέρια έλαια συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Με την προσθήκη του λαδιού το χρώμα του σαπουνιού θα ασπρίσει ελαφρώς αποκτώντας κρεμώδη υφή. Αποθηκεύετε το υγρό σαπούνι σε πλαστικό ή άλλο μπουκάλι και είναι έτοιμο για χρήση.